Verhaal van jongeren

In augustus 2020 kwam ik volledig hopeloos aan bij Twist toen ik wist dat ik hulp nodig had. Ik zou op korte termijn mijn huis verliezen, had schulden en was verslaafd aan drugs.

Tijdens mijn intake gooide ik alles op tafel. De begeleider van Twist ging hier direct mee aan de slag en ik kreeg uitstel voor uithuiszetting, mits ik mijn huur betaalde. Dit deed ik niet, wat uiteindelijk toch een uithuiszetting werd. Dit was echt heel heftig, maar ik had het nodig om “wakker” te worden.

Ik was dakloos, maar bleef naar mijn afspraken met Stichting Twist gaan. De gesprekken werden toen gevoerd bij mijn moeder. Ik kon helaas niet bij haar wonen omdat ik slecht contact had met mijn stiefvader.

Na enkele weken vertelde Twist dat ze bezig waren met een tussenvoorziening voor ‘’dakloze’’ jongeren, of ik daar interesse in had. Dat wilde ik heel graag. Gelukkig weer wat voor mezelf en extra begeleiding was voor mij alleen maar fijn. Dus ik kwam op de wachtlijst en dat zou 7 maanden duren.

In de tussentijd kwam ik steeds vaker op tijd op afspraken en regelden we samen wat voor mij nodig was o.a. bewindvoering, want ik had inmiddels veel schulden opgebouwd en gebruikte nog steeds drugs. Twist hielp mij bij mijn administratie en alle andere dingen die kwamen kijken om bij de tussenvoorziening te kunnen wonen.

Eenmaal op de tussenvoorziening ging ik aan de slag met mijn verslaving en met zelfkennis. Ook werd ik geholpen met het zoeken naar een vorm van dagbesteding/werk omdat ik niets om handen had en nieuwe mensen wilde leren kennen. De zoektocht naar hulp bij de verslaving ging moeizaam omdat ik 2 maal ben afgewezen. Hierdoor ging ik nog meer drugs gebruiken, maar mijn begeleiding bleef positief en dit stimuleerde mij. Wat later leerde ik het 12 stappen programma kennen; dit heeft mij enorm geholpen en vanaf toen ging ik bergopwaarts.

Ik ben nu clean, heb een vriend en woon sinds kort met hem samen. Mijn schulden worden afgelost, ik heb weer contact met mijn familie en heb een sociaal netwerk. Ook weet ik wat ik wil en waar ik voor sta. Ik doe vrijwilligerswerk en ga in mei met een opleiding starten. Ik ben trots en dankbaar dat ik dit zo heb mogen doen. Mede met de hulp van mijn begeleiders waar ik fouten van mocht maken en die naast mij bleven staan, kon ik doorzetten. Ik heb het uiteindelijk zelf gedaan, mede doordat ik gewoon mocht zijn wie ik was met al mijn problemen en issues. Eind dit jaar loopt mijn hulp bij Stichting Twist af. Ik ben heel dankbaar voor alle kansen die ik aangereikt heb gekregen. Ik hoop dat ze in de toekomst nog veel meer jongeren kunnen helpen zoals ze mij hebben geholpen.

Roosendaal

  • Meidoornlaan 4
  • 4702 AZ Roosendaal
  • 06 38288606
  • info@stichtingtwist.nl
  • postbus 1666 4700 BR Roosendaal

Bergen op Zoom

  • Rooseveltlaan 148
  • 4624 DE Bergen op Zoom
  • 0638288606
  • info@stichtingtwist.nl